GINGERBREAD MEN  RECIPE 





Preparation : 30 to 45 mins
Cook : 8 to 10 mins






Ingredients :

350 g flour

1 tsp bicarbonate of soda

1 tsp ground cinnamon

1,5 tsp ground ginger

0,5 tsp mixed spices

125g butter at room temperature

175 g brown sugar

1 free-range egg

4 tbsp honey or golden syrup

To decorate :
writing icing
cake decorations



Method :

1 Preheat oven to 180°C .

2 Mix the flour, ginger, cinnamon, mixed spices and bicarbonate of soda.

3 Add the butter and rub in with fingertips until the mix looks like breadcrumbs.

4 Stir in the sugar and mix.

5 Beat the egg and honey together and add to the mixture until combined.

If the dough is too sticky, add a little more flour to the mix.

6 Refrigerate for 15 minutes or more if you can.

7 Roll out to a 5 mm thick on a lightly floured surface.

8 Using cookie cutters, cut shapes and place on a tray with greaseproof paper.

9 Bake gingerbread men for 8 - 10 minutes.

10 Leave the gingergread men cool on a tray for about 10 minutes.

11 Decorate them as you want with the writing icing or other decorations.

Mad Gingerbread men








Enjoy with a cup of tea ;-)



3 comments:

Anonymous said...

Il vaut mieux ne pas conserver le bonhomme de pain d'épice plus de 2 semaines si on ne veut pas qu'il perde du goût.
Agathe.D

Anonymous said...

Excellent avec du thé de noël !

Aurea

Anonymous said...

J'ai fait la recette pour mettre dans mon sapin, je les ai mangé au bout de deux semaines et ils étaient encore bons mais la cannelle était un peut partie, il avaient perdu en peu de goût.

Louise