MINI CHRISTMAS CAKES

 



Preparation time : 20 mins
Cooking time : 20-25 mins



INGREDIENTS :

• 175 g butter
• 145 g brown sugar
• 3 eggs
• 175 g self-raising flour
• ½ tsp baking powder
• 2 tsp ground mixed spice
• 2 tsp cinnamon
• The zest of an orange
• 150g mixed dried fruit
• 2 tbsp orange juice
• 115 g icing sugar
• 1-2 tbsp hot water
• 12 glace cherries
• Holly leaves to decorate



METHOD :


1. Preheat the oven to 180°C and grease a muffin tray.
2. Place the butter, sugar, eggs, flour, baking powder and mixed spice in a large bowl




and mix until pale and creamy ( 3-4 mins ).


3. Fold in the dried mixed fruit ,the zest of an orange, and orange juice.
4. Put the mixture into the muffin tray. Bake for 20-25 mins until risen and golden.




5. Leave in the tray for 3-4 mins then turn out onto a wire rack and leave to cool completely.




6. Sift the icing sugar into a bowl and stir in enough of the warm water to make a smooth and
thick icing.
7. Put the icing on the top of the cakes, letting it slowly drizzle down the sides.
8. Top each cake with a glace cherry and a couple of holly leaves.









 




 Enjoy with a cup of tea ; )



3 comments:

Agathe D. said...

I like it ! :-D
C'est vraiment délicieux et facile à faire ! Et les fruits confits rendent le gateau parfait ! Après chacun peut personnaliser le Mini Christmas cakes en modifiant le glaçage, les décorations (ici la cerise et le houx) ou meme quelques ingrédients ! Mais essayez à tous prix cette recette elle est extra! ;-P

Louise said...

J'adooooore !!!!!
Super gâteaux à faire en famille pour les fêtes. Si vous n'avez pas d'idée de cadeau, les Mini Christmas cakes sont une bonne idée de cadeau qui réjouira tout le monde que ce soit en famille ou entre amis.

Aurea said...

Les gâteaux sont aussi bons que beaux ! Comme le dit Louise c'est idéal pour les fêtes !